Site Overlay

Berlin fra vandet!

Forleden så Ditte via Pinterest, at man kunne leje en mini-husbåd, en såkaldt Wasserkutche, elektrisk nede i Kreuzberg ikke langt fra “Freischwimmer”. Det var en anelse dyrt men hun insisterede på at det måtte vi prøve, så vi lejede en onsdag hvor vi havde checket vejrudsigten.

Farten var ikke høj – man kunne gå ved siden af når vi havde max. fart på men det var yderst behageligt og meget afslappende. Motoren mindede om vores el-motor til kanoen – ca. samme kraft følelse 🙂


28340761802_56c89ddc29_o

Vi sejlede først ud til “Haus Zenner”, hvor vi var forleden og holdt en lille pause med en kop kaffe. Dernæst stille og roligt ned mod Köpenick, som vi dog ikke nåede, men vi holdt en pause og spiste frokost i en lokal motorbådsklub, hvor vi for 1€ fik lov til at tappe strøm til batterierne. Det var virkeligt fedt. Dernæst sejlede vi ind mod Berlin igen men tog en rute gennem Neukölln, der gennem to sluser bragte os tilbage til Kreuzberg. Jo tættere på byen vi kom, desto flere mennesker sad ved bredden og nød vejret – rigtigt mange med en øl. Ved Görli var der tæt pakket af mennesker og både..

Efter 45 min ventetid ved slusen – det er vist noget som afhænger af den lokale slusemands humør – kom vi igennem og kunne 4 min efter lægge til ved Schelesiches Strasse nr. 28. Fedt koncept og en dejlig dag. Det vil jeg gerne prøve igen, men vil så planlægge ruten lidt bedre.

Nina boede ikke ret langt derfra – ca. 10 min. på cykel så hun cyklede hjem for at lave mad til os og vi tog lige en tur over i Treptower Park, hvor jeg gerne ville se det Sovjetiske mindesmærke for de sovjetiske soldater der blev dræbt under befrielsen af Berlin. Der ligger 7.000 begravet under mindesmærket.

Smukt men også meget stiliseret.

27829282664_e08ee69b4c_o

Aftenen sluttede hos Nina, der havde lavet en lækker Canneloni – mmmm.. Hjemme kl. 22.00 og dødtrætte…