Site Overlay

Berlin sveder – Strandbad Wannsee

Temperaturen sneg sig allerede op på 25 grader i morges og vejrudsigten lovede varme, der kunne blive udløst i et tordenbrag så vi valgte at køre mod “Strandbad Wannsee” ved Wannsee for at nyde strandlivet der. Der kan være 30.000 på een gang men så mange var der heldigvis ikke idag selvom det var over 30 grader – nøj, hvor det var varmt.

Vi fik slået vores strandtelt op og jeg kunne heldigvis lægge mig i skyggen for min hals og skuldre var blevet slemt forbrændt igår på vandet. Må nok holde mig udenfor solen de næste par dage 🙂

Carla ville gerne soppe – ikke bade – men inden vi fik set os om lå hun og snorklede og svømmede rundt med sine svømmefødder fra Lidl. Hun var ganske enkelt ikke til at hive op igen og Ditte og jeg skiftedes til at soppe med hende. Stranden var super fin med det lækreste strandsand (vist nok fra Østersøen) men selve vandet var sø-plumret og mindede meget om vandet i Furesøen. Vi havde fri udsigt til kopien af Istedløven og Haus der Wannsee Konferenz. Begge lå lige overfor strandbadet og vi huskede vores tidligere besøg hvor vi gerne ville i Bolles Boothaus, som i virkeligheden hedder Boothaus Bolle 🙂

Efter et par timer fik vi nok – hverken Ditte eller jeg kunne holde til mere sol så vi pakkede sammen og kørte over til Liebermann Villa på den anden side af søen. Det var maleren Max Liebermann (ham som jeg ikke anede noget om 🙂 som havde en meget stor sommerbolig lige ned til vandet.  Han var flyttet derud permanent efter nazisterne havde fået magten i 33 og døde i 35, 87 år gammel. Nazisterne stjal både bolig og inventar fra hans enke, men efter krigen lykkedes det hans barnebarn, der boede i USA at få den tilbage og hun solgte den siden til den tyske stat, der brugte huset som operationsstue i mange år. Huset stod i nogle år tomt, men blev heldigvis indrettet til det fantastiske museum (lille) med en fantastisk have til. Her er meget smukt og fredeligt.

07302016110155_001

Lieberman-Villa Billet1

Herefter kørte vi hjemad – jeg havde to trætte piger i bilen – de sov i hvert fald begge to næsten lige til vi kørte ind ad Neue Grünstrasse.

Efter et bad og en lur tog vi over i “Mall of Berlin” hvor Carla fik lov til at formøble nogle af sine ferielommepenge og jeg gik lige rundt om hjørnet til “Uniqlo” hvor jeg ville have nogle af deres tynde, kølige t-shirts. Ditte og Carla shoppede igennem – vi kom derfor sent ud til “Klunkerkranich”, hvor vi ville se solen gå ned, men der kom en hob af udenlandske, unge turister, der var i klub-stemning så vi gad ikke stå i kø og vendte næsen hjemad.