Site Overlay

Wannsee – Bolles Boothaus

Wannsee

Dagen startede lidt sløvt. Vi havde ikke lagt planer for dagen så vi sov længe og kom først ud ad døren omkring frokost. Dagens første set-back var en parkeringsbøde på 10 Euro, men i betragtning af vi har holdt gratis siden i lørdags er det vel ok at betale den.

Jeg havde læst at Dahlem området skulle være dejligt så vi kørte derud for at se universitetet, der har et bibliotek tegnet af Nigel Foster. Det viste sig at være svært at finde – i hvert fald for os – så vi ændrede planer og kørte mod Wannsee for at bade eller i det mindste soppe. Der var/er 28 grader så vi trængte til lidt afkøling.

I Wannsee går man meget op i Corona og har derfor lukket det store anlæg (Strandbad Wannsee) kl. 14. Der er desuden begrænset adgang så da vi kom kl. 13.15 var der ikke flere pladser tilbage og anlægget lukkede jo snart…

Vi gik så lidt ind i skoven og fandt frem til en lille udlejning af både, sup-boards m.m. og vi fik hurtigt lejet en cykel-båd og med en lidt usikker Carla ombord gik det ud på søen. Dejligt og afslappende. Efter en time på vandet kom vi retur. Fedt og nu ved vi hvad vi skal næste gang det bliver for varmt i Berlin.

Bolles Boothaus

Vi var for mange år siden ved kopien af Istedløven og ved Bolles Boothaus og besluttede at vi en dag skulle spise der. Det lykkedes endelig idag hvor vi fik en dejlig cheeseburger med en gang pommes til. Der var lidt ventetid men selv Carla fik spist næsten det hele. Meget hyggeligt og næsten uden at møde andre turister. Slet ingen danske – dem har vi ellers mødt mange af over i Prenzlauer Berg.

Nu ligger vi lige og slapper af herhjemme inden vi laver mad og spiser her i lejligheden. Ideen er så at tage ud og se solnedgang på Tempelhof eller måske i Victoriapark som ligger lige ved siden af hvor vi bor.

Tempelhof

Vi spiste hjemme og ca. 20.30 kørte vi ud mod Tempelhof for at se om vi kunne se solnedgangen der. Imidlertid var vejret lidt overskyet så solen var ikke rigtigt til at se da den gik ned ca. kl. 21.30. Vi gik så lidt rundt på området, der virkeligt er kæmpestort og en gigantisk gave til Berlins borgere. Jeg håber virkeligt de kan holde diverse developere stangen så vi ikke ender med endnu en gang beton og højhuse på området.

Men det er nu sjovt at gå rundt blandt gamle skilte fra landingsbanerne, der stadig viser højden over havets overflade og hvordan man finder ind til gate 26.