Site Overlay

Hjem via Storebælt

Lørdag var det afsked med Berlin.

Jeg stod op ved ni-tiden og gik over og hentede bilen i garagen under Quartier 205, hvor den holdt til 8,- euro i døgnet contra 25 euro i døgnet på gaden udenfor. Det fungerede ret så godt! På vejen handlede jeg ind til madpakker og morgenmad og da jeg var retur i lejligheden i Zimmerstrasse ca. kl. 10 spiste vi en hyggelig morgenmad. Vi pakkede hurtigt sammen og forlod lejligheden ca. kl. 11.

Ruten nordpå gik ud til Berliner-ring (A10) og ellers mod Hamburg, som vi næsten nåede inden vi drejede fra og kørte via Bad Segeberg, Neumünster, Husum, Flensburg og Padborg til Storebælt.

Pitstop for at spise frokost

Vi holdt et Pit-stop i Citti-park i Flensburg ved 18 tiden hvor vi købte ind og spiste en hurtig sandwich og så gik det ellers hjemad. Jeg havde kørt fra Berlin og Ditte tog over i Padborg hvor vi tankede. Da vi kørte i Ditte firmabil kunne vi tanke i Padborg ved udturen og på den måde køre hele vejen til Berlin, køre rundt i Berlin og køre næsten hele vejen retur til Danmark på en tankfuld. Jeg tankede 9 liter ialt – så det var en ret billig tur rent brændstofmæssigt.

Hvorfor kørte vi egentlig over Storebælt når man kan tage Gedser-Rostock? Det er et rent økonomisk spørgsmål. Færgen koster i ferietiden ca. 2200,- retur og det er en blandet fornøjelse at tage med den. Normalt er den propfuld og maden er dyr og dårlig ombord så det er i virkeligheden bare noget som skal overstås. Ved at køre over Storebælt fik vi både betalt broen og diesel næsten hele vejen via firmablien. Det er selvfølgelig en lang tur på ca. 700-750 km sammenlignet med de 440 over Gedser-Rostock, men det tager ikke væsentligt længere tid. Når vi tager færgen kører vi normalt kl. 7 og tager færgen kl. 9 for at være i Berlin kl. 14.30-15.00. Altså 8 timer ialt. Vi brugte 11 timer inkl. pauser på hjemturen.

Hjemme ca. kl. 22 – en dejlig tur var slut!