Site Overlay

Contipark – P-Card

Parkering i Berlin er normalt noget man kan klare ved at holde på gaden. Hvis man er lovlydig kan man endda betale for det og det til normalt meget billige takster. Man kan også være fræk og bare holde ulovligt og eventuelt betale en p-bøde hvis man er så uheldig at få en. I mange år fik man P-bøder udskrevet i hånden og ofte kunne p-vagterne ikke finde ud af at det var en dansk bil. Dem fik jeg en del af og lod blot være med at betale dem.

Frækheden var således også taktikken ved vores sidste besøg i 2020. Her holdt jeg 4-5 dage i Hagelbergerstrasse udenfor vores lejlighed og fik den sidste dag en p-bøde på 10,- euro. Den betalte jeg med glæde og kørte hjemad med et stort smil på læben.

Berlins parkeringsmyndigheder er nu blevet klogere. P-bøderne er steget til op til 55,- euro og der er trusler om at blive slæbt væk. Det sidste prøvede min nevø, Peter, da han holdt parkeret på en p-plads der om lørdagen blev omdannet til marked ude i Bergmannkiez. Det kostede ham en lang tur ud af byen og 400 Euro i kontanter.

Godt så! Vi må hellere betale for parkeringen fremover!

I lejlighedskomplekset hvor vi boede denne gang kunne man parkere for 25 Euro i døgnet. Det synes jeg var lige friskt nok til mig. Man kunne sagtens parkere på gaden udenfor, men her kostede det 4,- Euro i timen og det første døgn parkerede jeg her via min Europark app til 23 Euro for et døgn. Det ville hurtigt løbe op hvis man holdt der hele tiden.

Heldigvis havde jeg læst at man kunne parkere i Contipark med et såkaldt “P-Card” til kun 8,- euro i døgnet. Jeg havde bestilt kortet hjemmefra og fik det sendt med posten i god tid inden afrejse. Vi parkerede så i “Friedrichstadt Passagen” oppe ved Gallerie Lafayette og det fungerede ganske udmærket. Kan anbefales og kortet virker i andre af deres p-huse i Tyskland. Check lige om det p-hus du vil bruge også tager P-card. Det er nemlig ikke alle af Contiparks p-huse der kan tage det. Det kan man checke på forhånd via deres webside.