Site Overlay

I Aalborg kan man stadig få en pølse

Ikke at man ikke kan få en pølse i min hjemstavn København men det er faktisk noget man skal lede efter. For få år siden lå der pølsemand på Buddinge Torv, Søborg Torv og nede ved Statoil tanken i bunden af Søborg hovedgade… På Vangede bygade lå et sandt pølsetempel De er alle væk og erstattet af Kebab udsalg. Inde i city er det kun værre. Der ligger kun en pølsemand ved hovedbanen, på Kulturvet, Rådhuspladsen (der før havde 3-4 stykker), og ude ved Dr. Louises Bro.

Sådan er det heldigvis ikke i Aalborg. På en hurtig gang ned ad Bispensgade kommer man forbi et lille stræde der fører til Klostertorvet og her ligger en moderne udgave af den pølsevogn, der også lå der i 1982, da jeg boede i byen.

Går man over på Nytorv ligger der minsanten også en pølsevogn, drevet af Børnenes Kontor. Men der sælges røde pølser og ristede i lange baner.

Således opmuntret går man ned af Boulevarden mod jernbanestationen. Undervejs møder man minsanten endnu et pølsetempel – hr. Mad – der sælger pølser i alle varianter. Hmmm, det er da skønt at det hele ikke er blevet til Kebab-barer.

Pølsebod på Nytorv