Site Overlay

Mobilt Internet i Italien – Mobile Internet in Italy

Når man rejser vil de fleste gerne være online på en eller anden måde så man kan holde kontakten med dem derhjemme og oploade på Facebook og lignende.

I min familie bruger vi ligeledes Netflix en hel del så vi kan rigtigt godt lide at være online. På det seneste har selskaber som “3” og “Telia” lavet tilbud hvor man kan roame gratis i udlandet. På overfladen er det et godt tilbud MEN når man læser det med småt, er det langt fra et godt tilbud idet der ikke er ret megen data med i pakkerne og der er begrænsning på hvor mange GB man må bruge i udlandet.

Jeg har undersøgt det nøje og i mit tilfælde kan det slet ikke betale sig. Jeg skal bruge meget data – også i udlandet – og jeg gider ikke tage et dyrt abonnement hos 3 eller Telia for at bruge det een uge på ferie.

Løsningen for os var super nem og viste sig at virke perfekt.

Et mobilt 3G WIFI-Hotspot fra Huawei – E5330 – indkøbt hos Conrad Elektronik (LINK) til 350,- kr. plus porto (jeg ved godt det er steget til 409,-) plus et sim-kort fra 3 i Italien, var en perfekt løsning. Jeg var så heldig at den første butik jeg så efter at være steget ud af flyet i Rom, var en “3 Store” i lufthavnen. De reklamererede endda med lige præcist det produkt “All-IN Explorer” i vinduet, så jeg gik fluks ind og købte et simkort med ubegrænset data for 20 € gældende en uge. 30 dage koster 40 €.  Læs om produktet her LINK – det blev solgt i sommeren 2015 – jeg garanterer ikke for at det er der også i fremtiden, men det skulle undre mig om der så ikke kommer et lignende produkt.

Jeg var selvfølgelig spændt på om der var signal oppe i bakkerne ved “La Pieve”, men det var der 🙂 Luca Petri havde tidligere fortalt mig at der var fint signal og jeg havde stolet på hans ord – heldigvis.

I med Simkort, checke instillingerne og så derudaf. Jeg måtte lige ændre APN til “tre.it”, login “guest”, password “guest” og manuelt tænde for forbindelsen og så kørte det derudaf. Det fede ved Hotspottet fra Huawei er at det er ultra transportabelt og kan holde strøm i 6 timer. Jeg tog det derfor med i lommen når vi var på tur så alle mand kunne være på nettet i bilen og når vi gik rundt i gaderne i Grosetto.

Fed løsning – alt virkede og jeg var på nettet når jeg ville og pigerne kunne se Netflix. Dog skal man lige lege lidt med en VPN løsning, men man skal stå tidligt op for at holde mig ude via geo-blocking 🙂