Site Overlay

Köln – Angacom – Messen

Jeg har faktisk ikke været på Anga så mange gange. Det har traditionelt været den messe som antenneforeningsfolket tog på fordi man dels kunne se det sidste nye indenfor hovedstationer, men også slå sig løs i det tyske natteliv. Stofa, You See, Canal Digital og mange andre lavede også tidligere ture til Anga, hvor det selvfølgelig gik ud på at sælge varen (køb vores !) og hygge sig i bussen ned fra Jylland.

For tre år siden havde jeg fornøjelsen at arbejde for Discovery og her valgte jeg at tage ned til Anga for at kunne møde de danske antennefolk på udebane og under afslappede former.

De kom også – men slet ikke i så stort et antal som tidligere. Hvad sker der?

Noget af forklaringen er, at der er sket et generationsskifte blandt bestyrelserne i foreningerne. De er blevet meget mere teknisk kyndige, mere professionelle og vil ikke bruge tid på at besøge en messe med mindre der kommer noget konkret ud af det. En anden forklaring, er at det at drive et antenneanlæg idag, er blevet så teknisk kompliceret, at ingen “almindelige” bestyrelser kan drive det. De fleste overlader det også til YouSee eller Stofa og hvorfor skal man så tage på teknikmesse?

Anga er ikke nogen stor messe. Den fylder lige knap og nap hal 10’s 2 etager og det er tydeligt, at man ikke fylder hele arealet da der står en masse skærme og papvægge og opdeler rummet.

Messen henvender sig derfor primært til de større anlægs og operatørers tekniske personale, men alligevel flokkes alle med blot en perifær tilknytning til dette på messen. Det er for at se det sidste nye og for at vedligeholde netværket man er der. Og ja, jeg er jo selv ikke længere i branchen så jeg faldt i den sidste kategori.

Der var masser af udstillere som jeg kendte – alle de store producenter var der med det nyeste inden for distribution af tv og andre signaler  – og alt er via IP. (Surprice)