Site Overlay

Kamera Börse, Hamburg

Jeg var igår, den 2. februar 2019, på “Kamera Börse” loppemarked i Wilhelmsburg i Hamburg. Årsagen var, at jeg ved min søgen efter gamle analoge kameras, var stødt på en side, der viste noget om et loppemarked i Hamburg, der kun handlede om foto.

Jeg overtalte min gamle ven, Peter til at tage med og vi kørte tidligt afsted fra Gladsaxe kl. 6 lørdag morgen. Efter en fin tur over Rødby-Puttgarden nåede vi Wilhelmsburg ca. kl. 10.30 – en halv time efter messens åbning.

Det hele foregår i et “Borgerhus” i Wilhelmsburg i det sydlige Hamburg

Det koster 10 euro at komme ind og jeg formoder, at det går til at betale arrangørerne for at leje stedet og formentlig give et lille overskud. Der var faktisk ret mange besøgende så jeg tror bestemt at det løber rundt.

Et vue over forsamlingen kort tid efter åbning kl. 10.00

Der var omkring 20 udstillere med et meget stort udvalg af brugt fotoudstyr. Der var meget analogt og en lille smule digitalt. En enkelt handler havde omkring 30 Canon D3-D5 uden optikker og de så godt slidte ud. Priserne lå generelt i den høje ende men kunne forhandles. Jeg var på udkig efter noget Minox Sub-mini udstyr men så kun nogle få Minox B og C modeller til salg og til nogle helt urealistiske priser. Jeg er dog sikker på jeg kunne have handlet dem ned, men jeg var ikke interesseret i at købe endnu en Minox C – i hvert fald ikke endnu. (Jeg kunne godt være interesseret i en 2nd generation Minox C – den med rød advarselslampe, men den gamle 1st generation, jeg pt. kører med, fungerer rigtigt fint.)

En sælger havde lækre mellemformat kameras. Jeg så blandt andet Hasselblad XPan.

Hos denne sælger fandt jeg “Kleine Minox Grosse Fotos” bog af Ralf Kesemeier om Minox.

Jeg var mest taget derned for at få oplevelsen, men ledte dog efter en Minox Hot-shoe adapter, som er temmeligt sjælden. Jeg fandt lidt Minox, men slet ikke noget jeg ville købe så da jeg så den lille bog jeg gerne ville have til salg købte jeg den hos en sælger fra Kiel. Flink fyr. Jeg tror jeg møder ham igen næste gang. Hos en anden sælger fandt jeg en russisk afstandsmåler til kun 4 euro.. Virkeligt billigt og en simpel og effektiv måler.

Jeg må sige at mit generelle indtryk af stedet er rigtigt godt men det henvender sig kun til passionerede analog-film enthutiaster og der var da også langt flere kunder i den modne alder. Heldigvis så jeg også nogle unge, der støvede rundt i bunkerne på jagt efter en skat. Jeg fandt en – meget billigt og jeg kunne godt tænke mig at tage derned igen og bruge lidt mere tid derude. Næste gang er til september. Men der findes også et arrangement til Marts som ser spændende ud arrangeret af en lokal klub ude i Eimsbüttel. Overvejer det lige…