Site Overlay

Leipzig – Camp David and more…

Dette skrives her fra Il Colle Diaccino, men for at få det hele i kronologisk orden lægger jeg indlæg ind som vores rejse skred frem.

Turens første etape gik til Leipzig hvor vi tidligere har overnattet på “Camp David”, der ligger ved en sø ca. 15 km. nord for Leipzig centrum. Egentlig ville jeg have foreslået Carla at vi droppede den og i stedet indlogerede os på et hotel i centrum, men Carla insisterede, det var super dejligt at kunne bade så derfor camping. Ok, vi indvilligede og da vi kom frem ca. kl. 16.30 var det også rigtig dejligt at kunne hoppe i søen og bade og blive kølet ned efter at have siddet i bilen hele dagen.

Årsagen til at vi vælger Leipzig er at det ligger ca. 500-550 km fra København og da vi ikke orker/gider køre så langt passer det utroligt godt at stoppe der.

Camp David lignede sig selv. Det eneste der var forandret, var at der var helt fyldt i forhold til sidst. Vi var jo midt i “Urlaub” så det måtte vi jo kunne forstå lod bestyrerinden os vide da jeg kommenterede det ved check in. Men vi fik en plads og efter lidt rykken rundt på teltet så det ikke stod i vejen, kunne vi slappe af ved bredden af den kunstige sø, der ligger i en gammel grusgrav. At den er kunstig betyder også at den er relativt dyb, ret hurtigt – 3-5 meter ude kan man ikke længere bunde.

Efter en times badning ville vi have noget at spise og så havde vi aftalt at vi ville ind til byen og opleve stemningen. Jeg havde googlet mig til at et af de fede kvarterer i byen lå omkring gaden “Karl Liebknect Strasse” eller blot “Karli” i de lokales jargon og vi fandt uden problemer derind ved GPS’ens hjælp.

Det var ganske rigtigt et fedt område som på mange måder minder om de fede områder i Berlin og Hamburg. Masser af cafeer og restauranter langs med gaden og Carla var så klog at udpege stedet “Olive Tree” i nr. 38, som et sted der serverede både pizzas og kebab. Jeg bestilte fluks en Döner Scharwarma mit alles og Ditte en lignende variant, der dog oversteg hendes umiddelbare evner til at angribe den. Det lykkedes dog fint og vi havde en god oplevelse på stedet som varmt kan anbefales.

Vi gik op og ned af gaden og fandt flere mega-hyggelige steder. I et gammelt bryggeri havde man indrettet teater, kreative værksteder og butikker. Det skal undersøges nærmere hvis vejen falder forbi.

Tilbage på pladsen gik vi til køjs kl. ca. 22. Der ventede en hård køre-dag på turens anden dag til Nord-Italien så vi ville gerne være udhvilede . Det skulle vise sig at være svært. En flok ungersvende holdt fest til kl 24 og lidt efter det tog et andet hold over.. Først kl. ca. 02.00 var der nogenlunde ro og så begyndte naboen at snorke højlydt – mille moses.. Det blev en dårlig nat og vi fik ikke sovet så meget som ønsket. Vi kom dog op og lagde fra land kl. ca. 8.00 og kørte sydpå. Ditte bag rattet og speederen i bund.

Inden sengetid – bemærk de lækre lamper.