Site Overlay

Landgut “Colle Il Diaccino”

Da vi i foråret skulle planlægge ferien og det gik op for os at “La Pieve” var lukket for sæsonen 2021, måtte vi finde på noget andet. Ditte fandt et ret lækkert – men også dyrere – sted ca. 25 km fra Grosseto og bookede det så vi var sikre på at have noget. Som tiden skred frem fastholdt vi bookingen og nu har vi tilbragt en uge her.

Sammenfattende kan vi sige at stedet er meget lækkert. Det er velplejet og der er nogle lækre lejligheder som er lige et niveau over “La Pieve”. Man bliver f.eks. ikke træt af opvasken – her er opvaskemaskine. Poolen er til gengæld meget mindre og der er ikke meget ved den sammenlignet med La Pieve, men så ligger den lige uden for vores have og derfor kan vi nemt komme til den.

Landgut “Colle Il Diaccino” ligger på en høj ligesom de fleste andre større huse i Toscana. Den ligger relativt tæt på vejen og når man står og kigger ud på landskabet kan man se masser af el-master og biler der kører på de små veje i området. Her er roligt og stille, men kan kan godt ane bilerne i det fjerne på vejen.

Jeg havde ellers sagt at jeg ikke ville sammenligne stedet med “La Pieve”, men det er svært ikke at gøre det. Vi har kørt næsten det samme antal km, vi betaler nogenlunde det samme for leje af lejligheden så det er naturligt at gøre det alligevel. Jeg er formentlig bange for at jeg kommer til at holde af det nye sted og vil svigte La Pieve.

Konklusionen er nok, at begge steder kan noget. “La Pieve” har en vidunderlig beliggenhed og der er faktisk også noget charmerende ved at det ligger så afsondret som det gør. Du møder f.eks. ikke særligt mange cykel-hold der racer rundt på vejene. Det gør man ved Landgut “Colle Il Diaccino”, som jo ligger tættere på det hele. Både tættere på Grosseto med shopping og spise muligheder, tættere på havnebyer med utallige spisesteder og strandsteder, tættere på vingårde i området.

La Pieves afsondrethed er jo heller ikke fuldkommen. Der er masser af små landsbyer i området som er et besøg værd, f.eks Roccalbegna. I rå sammenligning er der 56 min. kørsel til indkøbscenteret “Marema” fra La Pieve og 27 min. kørsel fra Landgut “Colle Il Diaccino” så reelt taler vi om en lille halv times ekstra kørsel for indkøb. Der er dog længere både til strande og kystbyer fra La Pieve, men forskellen er faktisk ikke så stor.