Site Overlay

Vel ankommet – turen herned

Så er vi vel ankommet og har fundet os godt til rette. Ferien er i gang.

Turen herned er forløbet over al forventning.

Vi kørte fra København kl. 5.00 torsdag den 7. juli og nåede uden problemer færgen kl. 7.00 til Rostock. Da vi står og pakker de sidste ting på bilen, kan vi høre vores næsten-naboer, Henrik og Jane, også er oppe og Henrik når lige at sige – sikke et tidspunkt at være oppe på. Så kører de…

Vi møder dem senere på færgen – de er også på vej til Italien. Denne gang skal de til Gardasøen.

Efter et kort stop i Bordershop, kører vi afsted og møder stort set ingen kø. På nær et større vejarbejde ved Linumer Bruch ca 70 km nord for Berlin, kører vi stort set lige igennem. Vi holder en tisse-pause ved det store indkøbscenter ved Leipzig og når vores motorvejs-hotel, Serways Nürnberg Feucht West, allerede kl. 16.30. Jeg havde valgt hotellet udfra den formodning at vi ville ankomme sent og blot gå direkte i seng. Dagens etape var på 794 km.

Vi parkerer et meget roligt sted bagved hotellet og jeg tager cyklen af og tager den med op på værelset af frygt for tyverier på en rasteplads.

Vi kører dernæst ind til Nürnberg for at finde et sted og spise. Sætter GPS’en efter “Altstadt” og finder hurtigt derind og går lidt rundt i kvarteret og nyder indtrykkene. Desværre har jeg ikke orienteret mig ordentligt så vi når aldrig op i den “rigtigt” gamle bydel, men vi finder en super hyggelig tapas-restaurant, hvor vi får en god middag. Carla får smagt paella, som hun godt kan lide!

Tilbage og sove på hotellet – jeg får desværre ikke sovet helt så godt, men vi er dog friske til afgang fra hotellet kl. 7.15 og kører nu mod Modena. Dagens etappe er på 675 km.

Igen er vi super heldige med trafikken. Vi møder kun få vejarbejder og holder meget lidt i kø. Vi køber elektroniske Vignetter og Billet til Brennerpasset så vi kan køre i “fast-lane” og kommer igennem Brenner inden frokost. Ditte har smurt lækre bolle-sandwichs hjemmefra så vi klarer frokosten i bilen undervejs.

Vi stopper stort set ikke efter Vignette køb ved grænsen til Østrig og når Modena kl. ved 16.00 tiden. Her har vi booket os ind på Best Western Modena Resort, der viser sig at ligge kun 7 km fra Ferrari-fabrikken.

Hotellet var super-lækkert; et rigtigt feriested med swimmingpools, tennis og padel-baner og et ret stort værelse, hvor Carla fik sin egen “afdeling” med eget tv og stadig i forbindelse med os så hun kunne sove trygt. Vi hoppede hurtigt i poolen og hyggede der og da vi jo var så tæt på Ferrari, ville vi ind og se et af de to museer. Da jeg ikke interesserer mig så meget for motorsports delen, valgte vi det museum, der lå inde i Modena, hvor det hele startede. Her var fokus på historien og der var masser af flotte biler at se på. Museet hedder “Enzo Ferrari museum” og ligger i den bygning, som han solgte for at købe sin første racerbil. Siden har fabrikken købt den tilbage og omdannet den plus en moderne bygning ved siden af til et flot museum.

Ditte udfor Enzo Ferrari museet i Modena
En af de mange smukke biler i museet

Tilbage til hotellet for at spise en lækker middag og til køjs for en god nats søvn i lækre senge.

Morgenmad kl. 9 – typisk italiensk kaos. De kan altså lære noget af os skandiaver. F.eks. skulle man op i baren og spørge efter mælk til sine corn-flakes og logistikken var ikke eksisterende.

Afgang kl. 10.10 og dagens etappe var på kun 269 km. Men mange af de km var på dårlige veje så vi regnede med ankomst ved 15-17 tiden.

Et stop i en stor Coop gjorde at vi havde klaret vores indkøb og med maden i køleboks, kunne vi nu køre det sidste stykke. Kun en lille smule kø ved Bologna – ellers kørte vi lige igennem og ankom til La Pieve, kl. 16.30, hvor vi mødte Luca på den nye terrasse. De er langt fra færdige med renoveringen, men det er tæt på at restauranten kan åbne og den nye cafe/bar ligeledes. De er planlagt til at være åbne om en lille måneds tid. Og der er vi jo vel hjemme i Danmark. Øv – det havde været fantastisk at kunne spise her på stedet.

Vi skyndte os ned i poolen og svømmede og kølede os ned og ved 20.30 tiden kom Niels, Rikke og Cecilie. Vi tændte grillen og fik nogle lækre bøffer med en rigtig god salat til. Ferien var begyndt.