Site Overlay

Nochmal Berlin

Så nåede vi til Berlin igen.. Denne gang i en hel uge og vi har glædet os fuldstændigt vildt  til turen da vi ikke har været her om sommeren siden 2008 inden Carla blev født.

Dagen startede tidligt med  afgang kl. 7 og med færgen fra Gedser kl. 09.00. Jeg havde glædet mig ekstra til denne tur da det var første gang jeg skulle med den højt reklamerede nye færge, “Berlin”. En slem skuffelse! Den er ikke særligt stor og kan tage dobbelt så mange biler som de gamle storebælts-færger “Prins Joachim” og “Kronpris Frederik”. Det betyder også dobbelt så mange passagerer og færgen var fyldt til sidste plads.. Ingen fornøjelse! Værst var det at de havde lavet “fælles” toiletter, hvilket betød at der nu var køer overalt da mændende stod i samme kø for at komme ind og tisse i et pissoir!!  Det er sgu en ommer!

Nå, vi overlevede og kom på motorvejen mod Berlin. Her mødte vi en del vejarbejder der gav megen kø.. Jeg har faktisk ikke oplevet noget så slemt nogensinde og på et tidspunkt drejede vi af motorvejen og kørte udenom køen. Her kom vi igennem den skønneste by, “Malchow”, som jeg gerne vil se igen. Den ligger ned til flere søer og det var tydeligt at byen levede af turisme på søerne. Virkeligt fedt!

Vi kom til lejligheden ca. 14.30 – kun en halv time senere end jeg havde forventet så det var faktisk ok.

Pakkede ud, spiste lidt frokost og tog ved 16 tiden over til Monbijou Park hvor vi skulle i “Kinderbad Monbijou”, som er et lille friluftsanlæg med svømmepøl midt i byen. En sand lille oase! Men vandet var monster koldt!! Carla hyggede sig vildt og var i vandet som en lille vandhund. Vi mødte flere børn der talte dansk, så det er ikke kun os som havde fundet derned. Luften var ca. 26 grader men der var overskyet. Da vi kom op af vandet begyndte solen at skinne igen 🙂

Ved 18 tiden gik vi over til Hackesche Höfe og fik en is på Haagen-Daz – lækkert! Gik en tur i Muji og shoppede lidt fotorammer og andre godbidder inden vi kørte i Lidl og købte ind til aftensmad, som Ditte lavede og serverede kl. 21.00. Jo – vi har ferie – Carla er lige gået i seng og klokken er næsten 22. Dejligt! Vi sover længe i morgen og hygger. Det eneste vi har planlagt er at tage i “Mauer Park” til Karaoke i morgen eftermiddag.