Site Overlay

Spidsnæserne til julemarked i Hamburg

Så oprandt dagen vi har glædet os til. En tur til julemarked i Hamburg sammen med farmor, storebror og storesøster.

Dagen startede tidligt da vi havde besluttet os for at køre over Storebælt og Flensburg til Hamburg. Årsagen er at Ditte jo har firmabil og derfor gratis diesel i Danmark og det betyder at vi med en fyldt tank snildt kan nå Hamburg og komme hjem igen. Af praktiske grunde kører vi dog via Rødby hjem. Martin og Steph kører i Lisbets Peugeot 206 og den har indtil nu klaret turen fantastisk.

Turen herned forløb uden problemer. Vi holdt pause i Flensburg ved Citti Park, som er blevet opgraderet helt  vildt og nu er et top indkøbscenter. Her fik vi ordnet lidt indkøb i DM og på apoteket og fik os lidt kaffe. Ankom til Hamburg ca. 12.30 og fik vores værelser med det samme. Vi bor på “mit” sædvanlige hotel, Motel One i Altona, der er ved at blive bygget om og ikke har ret mange gæster i juledagene. De siger, at de lancerer et nyt værelseskoncept – det glæder jeg mig til at høre om.

Prisen er rigtig fin i forhold til kvaliteten. Faktisk vil jeg sige at man til den samme pris som man betaler på Ibis Budget får niveauet over så det er rigtigt fint.

Julemarkedet på Rathausplatz i regn. Vi var ikke heldige med vejret første dag.

Efter ankomsten og et kort hvil kørte vi med Martin i bagage rummet ind til byen hvor vi parkerede i Saturns P-hus på Mönckebergstrasse og så gik vi ellers ned til julemarkedet på Rathausplatz.

Hyggeligt og vi fik vores Glühwein og Martin “Fish&Chips”. Herefter gik vi over på “Weisser Zauber” der med varer i lidt bedre kvalitet også var dyrere men rigtigt flot. Farmor købte brændte mandler, som smagte rigtigt godt.

 

Cafe i kælderen under kulturhuset på Rathausplatz

En lille perle af en simpel cafe fandt vi på Bucheus Kunstforum, der lige nu viste den fede udstilling med Anton Corbijns fotos. Her var fred og ro og ikke særligt mange gæster så vi kunne nyde roen midt i byen, hvor regnen silede ned.

Dernæst gik vi gennem Europa Passagen hvor der var sort af mennesker på grund af regnen. På vejen til Saturns P-hus gik vi gennem Levantehaus som er en gammel indkøbs passage. Meget hyggeligt og fredeligt i forhold til vrimlen udenfor. Martin fandt en “Massimo Dutti” shop der havde udsalg – han vil tilbage i morgen.

Carla og farmor venter på Martin der shopper i “Massimo Dutti”

Hjem på hotellet og fik et tiltrængt hvil inden vi kl. 19.30 kørte ud for at spise. Vi havde lyst til en Wiener schnitzel og havde fundet “Alpenhaus” på Osterstrasse kun ca. 1 km fra hotellet. Der var desværre optaget så vi valgte naboen, som var en fantastisk italiensk restaurant, hvor de lokale kom. Den hedder La Pergola og ligger i Osterstrasse nummer 100. Kan varmt anbefales.

La Pergola i Osterstrasse 100. Kan varmt anbefales.

 

Der hygges efter maden.

På Osterstrasse ligger en lille plads, hvor der er julemarked. Rigtigt hyggeligt og tydeligt at det er de lokale der kommer forbi og tager sig en glühwein eller tre. Der var bål der dels skabte varme men også skabte hygge så det kan faktisk anbefales hvis man er træt af de store mere kommercielle julemarkeder. Der var også en fotoautomat som vi tog et tosset familie foto på.

Nu er det sovetid på hotellet – i morgen venter endnu en god dag!

Hele den skøre familie i en fotoautomat