Site Overlay

Billet ændret

Jeg havde til turen indkøbt nogle billige biletter; “Fly’n’Sleep”, hvor man flyver til Kangerlussuaq, overnatter, og flyver videre næste dag. På den måde bliver billetten relativt billig, nemlig helt ned til 1995,- plus 500,- til overnatning.

Problemet kommer så når man som jeg render ind i en storm, der gør at man bliver forsinket i Kangerlussuaq. Det betød i mit tilfælde at den næste flyver først gik 40 timer senere. Jeg havde således en hel søndag i Kangerlussuaq, der ikke er noget værd at skrive hjem om. Og så missede jeg lørdag aften og hele søndagen sammen med Martin. Ikke så fedt, men sådan er det når man er underlagt vejret i Grønland. Men reelt ville jeg få 3 overnatninger i Nuuk og 4 i Kangerslussuaq hvor jeg oprindeligt havde regnet med 5 overnatninger i Nuuk og 2 i Kangerslussuaq.

Det blev der så rådet lidt bod på her til formiddag. Martins kollega, Mie, der har arbejdet hos Air Greenland fortalte, at man kunne kræve at få lagt tid til i den “anden ende” når man var blevet forsinket pga. vejrlig. Så jeg gik ned og talte med de venlige damer hos Greenland Travel og efter lidt snak, fik jeg ændret billetten. Så nu flyver jeg direkte fredag uden overnatning og kan således blive hos Martin hele torsdagen. Det er da en god løsning! Det kostede dog 200,- men det giver jeg glædeligt ud for at slippe for hotellet i Kangerlussuaq.

Frokost

Vi spiste frokost i Katuaq – kulturhuset – midt i byen, som var næsten nyt, da jeg sidst var her i 1999. De har lige fejret 25 års fødselsdag og det ligner sig selv. Cafeen er god og man får udmærket mad, der.

Skaldyrssalat: rejer, kammuslinger og forårsruller med surimi. Smagte himmelsk.
Spændende arkitektur i Katuaq. Bygningen er tegnet af Schmidt, Hammer og Lassen arkitekter.